Lezingen & boekstudiegroepen

Boekstudiegroep Utrecht: Karma en reïncarnatie

Het woord karma is een algemeen begrip geworden. Maar niet iedereen weet wat het werkelijk betekent of hoe we ermee om moeten gaan. Dit verhelderende boekje helpt om greep te krijgen op karmische banden uit vorige levens die hebben bijgedragen tot je huidige levensomstandigheden.

Je zult ontdekken hoe je daden in vorige levens – goede en slechte – invloed hebben op het feit in welke familie je werd geboren; tot wie je je aangetrokken voelt en waarom sommige mensen je zo irriteren. Je zult leren over groepskarma; wat we tussen twee levens in doen, en wat de grote verlichte figuren uit het oosten en het westen, zoals Jezus, te zeggen hebben over karma en reïncarnatie. Maar bovenal zul je te weten komen hoe je je karmische ontmoetingen ten goede kunt keren in geweldige kansen om de toekomst te vormen zoals je dat zelf wilt.

In dit boekje zijn de onderwerpen karma en reïncarnatie uitstekend onderbouwd met voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven ... Deze boekstudiegroep is geschikt voor zowel iedereen die onbekend is met karma en reïncarnatie, als voor iedereen die bekend is met karma en reïncarnatie, maar nog vragen heeft wat dit praktisch betekent voor zijn/haar leven. We hopen je te ontmoeten om samen dit boek te bestuderen en van elkaar te leren.

INFORMATIE:
Boek: Karma en reïncarnatie
Taal: Nederlands
Locatie: Hoefijzerstraat 20 Utrecht Tel: 06 16 23 98 78
Begeleid door: Wim Helder en Piet van Straaten
Start: donderdag 12 maart
Tijdstip: 19 – 21 uur
De data zijn: 2e en 4e donderdag van de maand
Kosten: Eenmalige aanschaf boek Karma en reïncarnatie € 14,- / vrijwillige bijdrage per avond
Aanmelden mail naar: pvanstraaten@summitlighthouse.nl

Boekstudiegroep Amersfoort: A Dweller on Two Planets

Ben je altijd wel nieuwsgierig geweest hoe mensen vroeger in Atlantis leefden? Heb je altijd al wel een bepaalde verbondenheid gevoeld als er iets over Atlantis werd verteld? Wilde je dan meer weten? Ben je daarnaast geïnteresseerd in de reis die een ziel maakt door zijn incarnaties heen? Hoe gebeurtenissen uit het verleden invloed hebben in het heden? Dan is dit boek echt iets voor jou!

Het boek ‘A Dweller on Two Planets’ neemt je mee, terug in de tijd waarin de glorie van een grote beschaving schitterde. Phylos vertelt levensecht over o.a. hun regering, rechtstelsel, hun manier van leven, hoe de steden eruit zagen, met welke bijzondere voertuigen ze reisden en welke bijzondere uitvindingen ze hadden. In het boek wordt verteld over de hoge kundigheid van de wetenschap van de metafysica gedurende de gouden eeuw van Atlantis en de tragische oorzaak waardoor het continent in zee is weg gezakt.

Het boek vormt een kosmische biografie van al zijn verschillende incarnaties. Phylos is zo eerlijk en open in de fouten die hij maakte en hoe hij dit in vervolg levens weer recht moest zetten. Er valt hier zoveel uit te halen wat toe te passen is in je eigen leven. Dit boek is dus echt een aanrader!

Doe je met ons mee om de lessen en inzichten van dit boek samen te verkennen? Je bent van harte welkom. De thee, koffie en koekje staan voor je klaar. We maken er samen mooie, gezellige en inspirerende ontmoetingen van waarin we van elkaar kunnen leren.

INFORMATIE:
Locatie: The Summit Lighthouse of Holland Stichting Snelliuspad 23A, 3817 TN Amersfoort Tel: 033 258 4394
Boek: ‘A Dweller on Two Planets’ Door ‘Phylos the Thibetan’ (Versie 1, copyright 1952)
Taal: Engels boek, bespreking in het Nederlands
Begeleid door: Chris Uneputty en Irene Pielich
Start op zaterdag 14 maart 2020 en daarna elke tweede zaterdag van de maand.
De data zijn: za 14 maart, za 4 april, za 9 mei, za 13 juni, za 12 september, za 17 oktober en za 14 november. Daarna gaan we in januari 2021 weer verder.
Tijdstip: 14 – 16 uur
Vergoeding per keer: vrijwillige bijdrage per avond (Eenmalige aanschaf boek 'Dweller on two planets' €10)
Aanmelden mail naar: ipielich@summitlighthouse.nl of cuneputty@summitlighthouse.nl

Summit University: Begrijpe jezelf - deel een

In dit Summit University seminar geven drie grote opgevaren meesters die met de straal van wijsheid en verlichting werken - Kuthumi, Lord Lanto, en God  Meru - jou een voorsprong naar zelfontdekking die je voorbij je uiterlijke persoonlijkheid brengt. Het bestuderen en toepassen van hun woorden is een diepgaande ervaring, deze meesters zullen je niet achterlaten zoals ze je hebben aangetroffen. De cursus bestaat uit ongepubliceerde leringen gegeven door Elizabeth Clare Prophet aan studenten van Summit University in 1975.

Overschaduwd door de meesters zelf, brengt zij de instructies uit haar best verkochte boek, Understanding Yourself, gedicteerd door Kuthumi, Lord Lanto en God Meru naar een nieuw niveau. Studenten die deze cursus hebben gevolgd, getuien van een diepe genezing in hun psychologie, en zijn met heel hun hart het oude gezegde gaan onderschrijven: "bij alles wat je verwerft: verwerf inzicht!"

"En zoals sommigen van u wellicht niet weten, kom ik specifiek op een missie om u bij te staan bij het oplossen van uw psychologie, uw rerlaties en uw verbinding met de Vader, Moeder, Zoon en Heilige Geest. Ik kom altijd als u mij roept." - Kuthumi

Enkele onderwerpen: (1) De universele ziekte van ongelukkigheid, (2) de wetenschap van de zielsevolutie, (3) hoe je diepgewortelde psychologische patronen kunt overwinnen.

Informatie
Locatie: Camelot, Snelliuspad 23 A, Amersfoort
Datum: 20-22 maart 2020
Prijs: EUR 125,- tot en met 23 februari. Aan de deur: EUR 150,-
Contactinformatie: SU@summitlighthouses.nl

Lezing Breda: De Wet van Liefde: Karma en Gezondheid

Het woord karma is een algemeen begrip geworden. Maar niet iedereen weet wat het werkelijk betekent of hoe we ermee om moeten gaan. Deze verhelderende lezing helpt om inzicht te krijgen in wat karma werkelijk is en hoe je karmische omstandigheden om kunt zetten in geweldige kansen. Je ontdekt waarom karma de wet van liefde is.

Aan de hand van de Leringen van de Opgevaren Meesters wordt de sluier over de wet van karma en reïncarnatie opgelicht. Waargebeurde verhalen van mensen laten de werking van karma zien, waardoor je inzicht krijgt in je eigen situatie en wat je hier zelf aan kunt doen. Dit helpt om je leven nog meer in eigen handen te nemen en je spirituele groei te bevorderen.

Het mysterie van je ware spirituele identiteit wordt onthuld en met het toepassen van de spirituele technieken die we in deze lezing aanreiken, kan je je karma transformeren. Ontmoet de Opgevaren Meester Saint Germain met zijn gift van de Violette Vlam en Moeder Maria die ons de genezende gedachtevorm heeft gegeven.

Kom naar de lezing toe en laat je hart verwarmen door de levendige verhalen. Laat je inspireren door de oude wijsheid van de cyclus van het leven en krijg inzicht hoe je dat in jouw leven kunt herkennen en toepassen. We gaan er een mooie avond van maken.

Datum: Zaterdag 25 april
Locatie: Zuiderlicht, Centrum voor bewust leven
Kloosterlaan 138a
4811 EE Breda
Tijdstip: 19:00 - 21:00 uur
Vergoeding: met reservering €10 p.p. en aan de deur €15 p.p.
Aanmelden lezing: de reservering kun je boeken via de site. Heb je vragen over de lezing kun je mailen naar  contact@SummitLighthouse.nl.

Boekstudiegroep Breda: Karma en reïncarnatie

Het woord karma is een algemeen begrip geworden. Maar niet iedereen weet wat het werkelijk betekent of hoe we ermee om moeten gaan. Dit verhelderende boekje helpt om greep te krijgen op karmische banden uit vorige levens die hebben bijgedragen tot je huidige levensomstandigheden.

Je zult ontdekken hoe je daden in vorige levens – goede en slechte – invloed hebben op het feit in welke familie je werd geboren; tot wie je je aangetrokken voelt en waarom sommige mensen je zo irriteren. Je zult leren over groepskarma; wat we tussen twee levens in doen, en wat de grote verlichte figuren uit het oosten en het westen, zoals Jezus, te zeggen hebben over karma en reïncarnatie. Maar bovenal zul je te weten komen hoe je je karmische ontmoetingen ten goede kunt keren in geweldige kansen om de toekomst te vormen zoals je dat zelf wilt.

In dit boekje zijn de onderwerpen karma en reïncarnatie uitstekend onderbouwd met voorbeelden uit de praktijk van het dagelijks leven... Deze boekstudiegroep is geschikt voor zowel iedereen die onbekend is met karma en reïncarnatie, als voor iedereen die bekend is met karma en reïncarnatie, maar nog vragen heeft wat dit praktisch betekent voor zijn/haar leven. We hopen je te ontmoeten om samen dit boek te bestuderen en van elkaar te leren.

INFORMATIE:
Boek: Karma en reïncarnatie
Taal: Nederlands
Locatie: in Breda
Begeleid door: Margo Karremans en Marnix van Woudenberg
Start: dinsdag 12 mei
Tijdstip: 18:30 - 20:30 uur
De data zijn: 2e en 4e dinsdag van de maand
Kosten: Eenmalige aanschaf boek Karma en reïncarnatie € 14,- / vrijwillige bijdrage per avond
Aanmelden mail naar: mkarremans@summitlighthouse.nl of mvanwoudenberg@summitlighthouse.nl

Lezing Den Bosch: Het best bewaard geheim van de kerk - de onbekende jaren van Jezus

Het leven en de daden van de groten der aarde staan opgetekend in de geschiedeniskanalen maar waarom weten we dan weinig over de formatieve jaren van de meest invloedrijke persoon in de wereldgeschiedenis? Waarom lijkt er een sluier over zijn formatieve jaren te liggen? Weinigen weten of erkennen waar Jezus was toen hij vanaf zijn twaalfde verdween en op zijn negenentwintigste weer op het toneel verscheen.

Notovitch, Abhedananda, Roerich en Caspari hadden één ding gemeen. In verschillende tijdsperioden waren ze aanvankelijk nergens naar op zoek totdat Notovitch als eerste reiziger met een lama sprak die vertelde over een heilige profeet uit het Westen. Hij nam met verbazing kennis dat de lama ontzettend veel wist. Toen hij uiteindelijk een document overhandigd kreeg van één van de opperlama’s, wist hij nog niet hoeveel invloed dit later zou gaan hebben op de religieuze en wetenschappelijke invulling van de onbekende jaren van Jezus – jaren die formatief waren voordat hij zijn missie begon in Palestina.

Waar is Jezus naartoe geweest? Wat studeerde en onderwees hij? Zijn Jezus’ leringen aan zijn discipelen gegeven in de traditie van de Boeddha, zoals monniken beweren? Was Jezus adept in de leringen van karma & reïncarnatie? Deze lezing geeft een historisch-religieuze verhandeling over de onbekende jaren van Jezus met als doel om stil te staan bij wat Jezus deed en waar hij was.

De lezing is gebaseerd op het gelijknamige boek De Onbekende Jaren van Jezus. Kom naar de lezing en laat je meevoeren naar het oude verre Oosten en interessante ontdekkingen. We gaan er een mooie middag van maken.

 
Over de presentator
Chris Uneputty (31 jaar) studeerde rechten - LL.M. Law and Politics of International Security. Hij is nu docent maatschappijleer, en hij bestudeert al geruime tijd de Leringen van de Opgevaren Meesters waarvan de laatste vier jaar bij The Summit Lighthouse Holland. Hij is een zoeker naar de waarheid en geeft graag lezingen over spirituele onderwerpen zoals Saint Germain over Alchemie en nu dus De Onbekende Jaren van Jezus.

Datum: Zondag 17 mei
Locatie: Yoga aan de Kade
Handelskade 11
5211TH 's Hertogenbosch
Tijdstip: 14:00 - 16:30 uur incl een pauze
Vergoeding: met reservering €10 p.p. en aan de deur €15 p.p.
Aanmelden lezing: de reservering kun je boeken via de site. Heb je vragen over de lezing kun je mailen naar  contact@summitLighthouse.nl.

Lezing Amsterdam: Het Aquariustijdperk en de komst van de Goddelijke Moeder

Door lang geleden gemaakt planetair karma is het Heilige Vuur van de Moeder verzegeld in het basischakra van ieder mens en kan niet opstijgen naar het hart, waar het zich zou moeten verenigen met het Vaderlicht vanuit het kruinchakra, om het Christus bewustzijn voort te brengen. Vele avatars hebben sindsdien het pad gevonden om dit Vuur van de Moeder te bevrijden en zij hebben hun hemelvaart gemaakt. Hoe kunnen wij in hun voetstappen treden?

De technieken van ‘how to’ vinden we in wat ‘de Heilige Wetenschap van de Moeder’ wordt genoemd. Alle leringen die de opgevaren meesters ons hebben gegeven, is de Heilige Wetenschap van de Moeder.

God, als de hoogste bron, heeft bevolen dat het Gouden Tijdperk op aarde moet komen bij het aanbreken van het Aquariustijdperk en daarvoor hebben we de Moeder en haar Heilige Wetenschap nodig.

Maar in de archieven van de Almachtige God staat het precieze aantal vermeld van degenen op aarde die gezworen hebben zich tot het uiterste te verzetten tegen de Almachtige God tot aan het einde van hun eigen beperkte bestemming. Weet u dat er een zo intense eed bestaat die afgelegd is door miljoenen op aarde om nooit en nooit de knie te buigen voor de Almachtige God?

Kom naar de lezing en laat je inspireren over de stappen die je zelf kunt zetten naar een leven in het licht. Krijg inzicht in de werking van innerlijke en externe krachten en hoe karma jouw leven heeft beïnvloed. We gaan er een mooie en bezielende middag van maken!

Datum: Zaterdag 13 juni
Locatie: Centrum de Roos
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam
Tijdstip: 14:00 - 16:30 uur incl een pauze
Vergoeding: met reservering €10 p.p. en aan de deur €15 p.p.
Aanmelden lezing: de reservering kun je boeken via de site. Heb je vragen over de lezing kun je mailen naar contact@summitlighthouse.nl.